Kaart Uitleg


Beste Big Bore schutters der Benelux, hierbij de nieuwe schietkaart van het GKG.

De vertrouwde kaart met 30 rozen is niet meer...

 

De tijd gaat verder en de inzichten schrijden voort. 

 

Vanwege de logistieke (on)handigheid en om de schutter het gevoel te geven dat er een groepje geschoten kan worden is de kaart in 2020 geëvolueerd naar 15 roosjes waar 2 maal op geschoten dient te worden.

 

De afmetingen zijn 700x500mm, bestaande uit een inschietstrook van 132x500mm en een wedstrijdgedeelte van 568x500 mm.

De afmetingen van de roosjes zijn gelijk aan de vorige kaart en aan die van de 100MeterCrew. Dit om de top-resultaten onderling te kunnen blijven vergelijken.

 

De ruimte tussen de rozen vertegenwoordigt geen waarde. Als het schot hier valt mag de schutter opnieuw schieten, alleen de schoten in de rozen zijn geldig.

 

Wat dus significant anders is dan de vorige kaart, is dat het minimum aantal te behalen punten dus 8 x 30 = 240 is, vooropgesteld dat de schutter op alle rozen 2 schoten heeft weten te plaatsen. Bij meer dan 2 schoten op de roos, tellen alleen de laagste 2 scores.

 

Iedereen die dertig rozen raakt gaat dus sowieso met 240 punten richting bar voor sterke verhalen en daarna naar huis. 

Voor de toppers maakt dat niets uit, want die onderscheiden zich tóch wel met tienen en moesjes (die zoals je gewend bent voor 11 punten tellen).

De subtoppers zullen met hun puntenaantallen wat dichter bij elkaar komen te zitten, maar maakt het wat uit of je met 1 of met 5 punten boven iemand anders bent geëindigd? Zolang je maar boven hem of haar staat.

 

Het mag inmiddels ook bekend zijn dat het GKG bij oprichting meteen heeft besloten om centertelling toe te passen.

Hiervoor hebben we een speciaal tooltje ontwikkeld om snel en doeltreffend te kunnen bepalen of het middelpunt van de inslag een lijn raakt of niet. En zoals bij alle goede oplossingen is dit ook voor een leek duidelijk waarneembaar, wat belangrijk is voor het door ons ingestelde Klaag-Kwartiertje.

 

Klaag-kwartiertje? Jawel. Wij willen namelijk geen jarenlang gezeik over een terecht/onterecht toegekend puntje, daarom is er dus na de wedstrijd een kwartier de mogelijkheid om bij de wedstrijdleiding je beklag te komen doen.

 

Heb je nog vragen? stel ze dan gerust. U kunt trouwens oefenkaarten downloaden.