Wie zijn wij?


Wij zijn een groep BigBore luchtschutters die jaren lang met veel plezier bij de '100MeterCrew' hun wedstrijden hebben geschoten.  In die jaren is het BigBore-schieten uitgegroeid van een verdwaalde enkeling met een Amerikaans buksje tot een grote groep enthousiastelingen die kosten nog moeite besparen om hun BigBore richting de top te krijgen. In 2015 lukte het bijna om met een BigBore "Nederlands beste luchtschutter" te worden.  Het verschil was slechts 1 mouche.

Nieuwe regels vanaf 2023

Helaas besloot de 100MeterCrew om in januari 2016 de regels drastisch te veranderen.  Hierdoor werden onze BigBores weer op grote achterstand gezet ten opzichte van de kleinere kalibers.  Jaren innoveren gingen door het putje omdat het door de nieuwe regels onmogelijk werd om nog een wedstrijd te winnen. De commotie onder de BB-schutters was zodanig groot en eensgezind, dat wij daarom maar besloten om zelf wedstrijden te gaan organiseren. 

 

Onze groep is dus geboren uit noodzaak, echter heeft dat ook zijn voordelen gehad...

 

Zo waren de kaarten waar wij altijd op schoten niet meer toereikend voor de verbeterde BB's. Kleine groepjes van grote kalibers waren nog amper eerlijk te tellen.  Met de nieuwe start konden we dus ook meteen een nieuw soort schietkaart maken die geheel aan onze behoefte voldoet.


Geen vaste locatie of contributie

Onze wedstrijden worden georganiseerd bij verschillende schietbanen door heel Nederland. Op deze manier is er altijd wel een wedstrijd in de buurt, dus hoef je niet altijd een tank brandstof of een acculading er doorheen te jassen. Heb je geen vervoer? Er is vast wel iemand in de buurt die wil carpoolen. Als je dit niet weet, stuur ons even een bericht en wij zullen eens rondvragen of er iemand is waarmee je zou mee kunnen rijden, let op, dit is geen garantie dat we daadwerkelijk een lift kunnen regelen hoor!

 

Omdat wij geen vereniging zijn, maar een stichting, hoef je ook geen lid te worden en dus geen contributie te betalen. Het enige dat we vragen is het inschrijfgeld voor de wedstrijd. Deze inkomsten worden gebruikt om de baanhuur van de betreffende schietfaciliteit te betalen, de schietkaarten te laten drukken, de prijzen te laten maken en alle overige benodigdheden aan te schaffen en in orde te houden.

 

We zijn wel wat uitdagingen gewend!

De tot dan toe gebruikelijke randtelling werd vervangen door de veel eerlijkere centertelling. Een telling die bij elektronische doeltjes vrij simpel is,  maar bij papieren doelen problematisch door het ontbreken van een praktisch meetapparaat. Welnu, BB luchtschutters zijn niet voor niets zover gekomen. We zijn wel wat uitdagingen gewend.  Binnen een uur was dan ook een prototype verzonnen die na wat aanpassingen verbazend goed bleek te werken. Probleem opgelost. Ook het reglement ging op de schop en werd toegespitst op BB's en hun toekomstige innovaties.

Gezellige sfeer

 Wij wilden in 2016 enkele wedstrijden gaan organiseren.  Omdat we vrij laat zijn begonnen en daarmee tussen allerlei al bestaande wedstrijden moeten manoeuvreren, werd een volwaardige competitie opzetten nog een hele klus. Maar we hadden goede hoop en uiteindelijk zijn er inmiddels genoeg enthousiastelingen die al een aantal seizoenen hebben meegedaan.

Dat is niet voor niks, altijd genoeg gezelligheid om de tijd tussen je schietbeurt en de prijsuitreiking te doden, al dan niet onder het genot van een versnapering.

 

Daarom zeggen wij als het Groot Kaliber Gezelschap:  Tot snel ziens op onze eigen bigbore wedstrijden!