Wie zijn wij?


Wij zijn een groep BigBore luchtschutters die jaren lang met veel plezier bij de '100MeterCrew' hun wedstrijden hebben geschoten.  In die jaren is het BigBore-schieten uitgegroeid van een verdwaalde enkeling met een Amerikaans buksje tot een grote groep enthousiastelingen die kosten nog moeite besparen om hun BigBore richting de top te krijgen. In 2015 lukte het bijna om met een BigBore "Nederlands beste luchtschutter" te worden.  Het verschil was slechts 1 moesje.

Nieuwe regels.

Helaas besloot de 100MeterCrew om in januari 2016 de regels drastisch te veranderen.  Hierdoor werden onze BigBores weer op grote achterstand gezet ten opzichte van de kleinere kalibers.  Jaren innoveren gingen door het putje omdat het door de nieuwe regels onmogelijk werd om nog een wedstrijd te winnen. De commotie onder de BB-schutters was zodanig groot en eensgezind, dat wij daarom maar besloten om zelf wedstrijden te gaan organiseren. 

 

Onze groep is dus geboren uit noodzaak, echter heeft dat ook zijn voordelen gehad...

 

Zo waren de kaarten waar wij altijd op schoten niet meer toereikend voor de verbeterde BB's. Kleine groepjes van grote kalibers waren nog amper eerlijk te tellen.  Met de nieuwe start konden we dus ook meteen een nieuw soort schietkaart maken die geheel aan onze behoefte voldoet.


We zijn wel wat uitdagingen gewend!

De tot dan toe gebruikelijke randtelling werd vervangen door de veel eerlijkere centertelling. Een telling die bij elektronische doeltjes vrij simpel is,  maar bij papieren doelen problematisch door het ontbreken van een praktisch meetapparaat. Welnu, BB luchtschutters zijn niet voor niets zover gekomen. We zijn wel wat uitdagingen gewend.  Binnen een uur was dan ook een prototype verzonnen die na wat aanpassingen verbazend goed bleek te werken. Probleem opgelost. Ook het reglement ging op de schop en werd toegespitst op BB's en hun toekomstige innovaties.

Gezellige sfeer.

 Wij wilden in 2016 enkele wedstrijden gaan organiseren.  Omdat we vrij laat zijn begonnen en daarmee tussen allerlei al bestaande wedstrijden moeten manoeuvreren, zal een volwaardige competitie opzetten nog een hele klus worden. Maar we hebben goede hoop.  En lukt het niet om dit jaar voldoende wedstrijdruimte te vinden, dan toch zéker volgend jaar.

 

Daarom zeggen wij als het GrootKaliberGezelschap:  Tot snel ziens op onze eigen Bigbore wedstrijden!