Bert, alias Big Beer.

 

Rustige verschijning uit Noordholland.


Bert is één van die onopvallende GKG-schutters welke een vaste plaats in de onderste regionen bezetten. Niet dat hij nou zo'n beroerde schutter is, maar de buksen waarmee hij schiet zijn het meestal nét niet. Schiet hij pellets dan had hij ze beter lopend naar de kaart kunnen brengen omdat de pellets dan sneller de kaart hadden bereikt, koopt hij een Sin Shung dan lekt het ding binnen de kortste keren als een zinken afdak na de inslag van een fragmentatiebom, enz enz.

Kortom,  Bert overkomt het soort gebeurtenissen waarvan een mens totaal moedeloos kan worden of toch op zijn minst puur chagerijnig van zal geraken.
Bert blijft het echter onverstoorbaar proberen zonder dat zijn humeur tot onpeilbare dieptes zakt. 

Samen met zijn maat Cletus stapt hij iedere keer weer optimistisch in de auto om tijdens onze shoots de bukstechniek tot het uiterste te tergen. Want eens zal de dag komen dat alles klopt. Volgens Bert althans...

Het GKG zit vol met dit soort optimisten. Mensen voor wie de Halve prijs tot nu to zo'n beetje het hoogst haalbare is,  maar die toch nooit opgeven. Welke tegenslag ze ook te verduren krijgen. Het GKG heeft bewondering voor het taaie soort schutters als Bert. Vandaar dat hij de HOF aanmoedigingsprijs heeft gekregen. Niet dat hij aanmoediging nodig heeft, maar gewoon om onze waardering te laten blijken.