Hans Nagant

 

AOW'er met ongeneeslijk luchtbuksvirus uit Wieringen.

 

 

Meestal zijnde de oudste deelnemer van het veld is Hans een soort onverslijtbaar stuk meubilair die al jaren op shoots te vinden is.

Hans maakt soms meer herrie dan een BB, eet luchtbuks voor ontbijt, ademt looddamp en poept solids.

Helaas drinkt hij dingen die niets met buks te maken hebben en waarvan je bij drie flessen een blindenstok kado krijgt.

Het zal u dan ook niets verbazen dat zijn schietkunsten niet altijd van topniveau zijn.  Hans heeft in al die jaren nog nooit een prijs gewonnen.

 

Aan zijn spullen ligt het niet,  die zijn van topkwaliteit en glimmen je tegemoet.

Vandaar dat we Hans de prijs hebben gegeven voor de deelnemer met de mooiste uitrusting.  Wint ie tóch nog eens wat.

Plus natuurlijk het feit dat hij niet is weg te schieten van onze shoots, want zonder deelnemers die niets winnen stelt een winnaar ook geen moer voor.

Robbert Veerkracht. 

 

Bollenboer met doorzettingsvermogen uit de Kop van Noordholland. 

 

 

Lang voordat de term "Naked Gun Schieten" was uitgevonden, schoot Robbert zich al naar de top van de 100MeterCrew-shoots zonder dat zijn Edgun aan de fles hing. Eigenlijk is hij dus de peetvader van het huidige "naked gun" schieten. 

 

Maar jah, dat top-schieten gaat vervelen he? Want best leuk als je pelletjes precies komen waar jij wilt, maar wanneer de kast uitpuilt van de plastic schalen en bekers wordt het de hoogste tijd voor een nieuwe uitdaging. 

Een normaal mens gaat dan solid-bigbore schieten, of bokkende veerbuks. 

Robbert niet. Die haalde het in de kop om een complete wedstrijd te schieten met solids. Zonder externe fles welteverstaan! 

 

Het werd een ellenlange strijd om de Edgun zo ver te krijgen. Stapels klepjes werden gedraaid op het draaibankje wat hij speciaal "voor zijn vrouw" had aangeschaft. Exotische klepsteelmaterialen passeerden de revue en werden even snel weer vergeten, evenals een loop met het interne karakter van een basterdvijl, kortom de lijdensweg die iedere ontwikkelaar bekend in de oren zal klinken. 

 

 

Maar dan eindelijk was het zo ver. 

Tot ieders verbazing verscheen hij in De Tike om buiten mededinging (want te klein kaliber) het GKG een primeur te geven: De eerste solidbuks die zonder beademing een volle wedstrijd schiet! 

En nog niet eens onverdienstelijk, want een goede middenmoot was het resultaat! 

 

kijk, en dat zien we nou graag: Volhardende pioniers die het verdommen om op te geven. Die in hun schuurtje klooien en knauwen, nadenken en proberen, testen en vloeken... Het GKG houdt van mensen die hun nek uitsteken en met iets nieuws/anders komen. 

 

Vandaar dat we Robbert in de Hall of Fame plaatsen, dat heeft hij dik verdiend. 

 

We hebben echter wel een nieuwe uitdaging voor hem: 

Beste Robbert, probeer je buks naked op .257 te krijgen zodat je aan onze wedstrijden kunt meedoen. 

We zouden je namelijk heel graag verwelkomen als vaste bezoeker van onze shoots!